Zelf wespen bestrijden

Geschreven door: François van Iersel
Zelf wespen bestrijden

Zelf wespen bestrijden kan met spray die je kunt kopen bij diverse winkelbedrijven. In de praktijk blijkt het niet zo goed te werken en is het jammer van je centen.

Zelf wespen bestrijden kan gevaarlijk zijn

Vaak wordt er niet bij nagedacht wat de risico’s kunnen zijn van zelf een wespennest bestrijden. In de meeste gevallen dragen mensen geen beschermende kleren en weten ze niet hoe wespen kunnen reageren. Je hoeft een wespennest maar heel zacht  aan te raken en de werksters gaan het nest direct verdedigen. Ze kunnen je met velen tegelijk aanvallen. Kun je voorstellen wat er gebeurd als je jezelf niet goed hebt beschermd? Inderdaad………….je kunt meerdere wespensteken oplopen met als gevolg dat je naar de huisdokter of zelfs het ziekenhuis kunt.

brabant wespen bestrijden wespennest bestrijden wespennest verwijderen

Zelf wespen bestrijden werkt niet altijd goed

Zelf wespen bestrijden werkt niet goed omdat de spray simpelweg niet met druk genoeg in het wespennest wordt gebracht. Als professional heb ik als wespen bestrijder een poederspuit bij die je kunt oppompen tot wel 5 bar. Dit zorgt ervoor dat de poeder die ik gebruik onder druk in het wespennest wordt geblazen. Hierdoor heb ik minder gif nodig omdat het krachtig het nest in wordt gebracht. Ik word zeker elke dag wel door iemand gebeld die zegt dat ze zelf wespen hebben  willen bestrijden, maar dat het resultaat niet goed was.

Redenen om zelf geen wespen te bestrijden

Natuurlijk zijn er ook redenen om wel zelf wespen te bestrijden. Deze redenen kunnen zijn :

  1. Het is goedkoper om het zelf te doen.
  2. Het is gemakkelijk.

Redenen om zelf geen wespen te bestrijden zijn als volgt:

  1. Je bent allergisch voor wespensteken.
  2. Je kunt aangevallen worden.
  3. Je weet niet hoe wespen reageren.
  4. Je hebt geen beschermende kleding.
  5. Je hebt geen masker.
  6. Je weet niet waar je mee bezig bent.
  7. Je doet het vlug en niet doordacht.
  8. Je hebt geen vluchtplan.

Soms lukt het om zelf wespen te bestrijden toch blijft het een riskante klus. Een wespennest groot of klein, het maakt niets uit, ik draag altijd beschermende kleding en een masker. Toen ik begon nam ik meer risico’s dan nu, omdat ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Nu weet ik hoe wespen kunnen reageren en in de verdediging gaan. Pas aub op, en onderschat het zelf wespen bestrijden niet.

zelf wespen bestrijden

Wespennest bestrijden of niet

Niet elk wespennest hoeft bestreden te worden met giftige bestrijdingsmiddelen. Heel vaak neem ik een nest met wespen mee. Als een nest hangt en ik kan er goed bij, dan vang ik het op in een bak of emmer en neem ik ze mee. Ik bestrijd wespennesten alleen met bestrijdingsmiddel als het niet anders kan.

Heb jij last van wespen en heb je een wespennest in je tuin, op zolder, in je schuur of in de spouwmuur laat het dan professioneel verwijderen of bestrijden.

Francois komt je helpen op dezelfde dag dat je belt. Geen wachttijd van 3 of 4 dagen en ik spreek van te voren een prijs met je af. Zelf een wespennest bestrijden is vaak duurder, heeft risico’s en bel je mij alsnog op.

 

Wespennest – zelf bestrijden – laten bestrijden – dicht maken

Wespen bestrijden

Hoe werkt professionele wespenbestrijding?

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!