Wespennest – zelf bestrijden – laten bestrijden – dicht maken

Geschreven door: François van Iersel
Wespennest – zelf bestrijden – laten bestrijden – dicht maken

Veel mensen proberen zelf een wespennest te bestrijden. Het is echter niet altijd aan te bevelen in verband met de risico’s, en vaak werkt het niet.

Wespennest zelf bestrijden

Een wespennest zelf bestrijden kan met spuitbussen van HG, Bayer en andere merken die je kunt kopen in diverse winkels. Ik word gemiddeld elke dag 1 keer gebeld door iemand die een wespennest heeft willen bestrijden met zo’n spray, maar zonder resultaat.

Ik som enkele punten op waarom een spray die je kunt kopen niet werkt.

  1. Er zit geen druk achter.
  2. De werkzame stof raakt het wespennest niet.
  3. Het wordt even vlug gedaan.
  4. Door tocht in je spouw.

Waarom een wespennest zelf bestrijden meestal niet werkt

Doe het zelf spray bussen hebben geen druk genoeg en is een aërosol spray. Doordat ze geen druk genoeg hebben komen ze meestal niet bij het nest of er niet ver genoeg in. Hierdoor mislukt de poging om zelf te bestrijden. Het is de bedoeling dat de werkzame stof om een wespennest te bestrijden de koningin van het wespenvolk raakt en uitschakeld.  Gebeurd dat niet dat blijft het wespennest actief.

Even vlug een wespennest zelf bestrijden

Een wespennest zelf bestrijden wordt vaak vlug en snel gedaan. Dat is ook logisch want niemand wordt graag gestoken door een wesp of meerdere wespen. Onthou goed dat als je een wespennest aanraakt dat ze direct in de verdediging schieten en aan kunnen vallen. Ik heb inmiddels mensen genoeg gezien die deze ervaring hebben. In 1 geval moest een man direct naar het ziekenhuis. Je doet het vlug en snel om juist te voorkomen dat je gestoken wordt. Door de snelheid raak je het nest niet goed en is het een nutteloze actief geweest. Weg spuitbus en weg 10 tot 15 euro!!

Wespennest laten bestrijden

Gezien de ervaringen van zelf een wespennest bestrijden adviseer ik om een wespennest te laten bestrijden door een professional waar je GARANTIE krijgt. Zij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van wespennesten. Ik kijk altijd goed naar het wespennest en bekijk goed hoe ze de spouw in vliegen en welke kant ze op gaan. Dat kan ik omdat ik beschermende kleding aan heb. De poederspuit pomp ik op tot 4 a 5 bar en breng dan een beetje wespenpoeder onder hoge druk in. Dit veroorzaakt binnen in de spouw een soort stofwolk die goed verdeeld wordt. Wespen die in aanraking komen met het poeder nemen het mee het nest in en de koningin die constant eitjes legt wordt uitgeschakeld.

wespennest laten bestrijden

Wespennest dicht maken

Een wespennest dicht maken is niet slim en handig en brengt soms gevaarlijke situaties voort. Regelmatig kom ik bij mensen die een wespennest zelf willen bestrijden door her dicht te plakken. Ze staan er niet bij stil dat de wespen dan naar binnen kunnen komen en voor veel overlast en stres kunnen zorgen.

Mijn advies is om nooit een wespennest dicht te maken. Het is veel lastiger om te bestrijden en het probleem zal vaak langer aanhouden. Het is belangrijk om een wespennest goed te raken en dat kan het beste door de hoofdingang te gebruiken. Een wespennest dat is dicht geplakt kan ik geen garantie op geven, simpel om het feit dat ik niet exact weet waar de hoofdingang heeft gezeten.

Reeds meerdere keren heb ik gezien dat er honderden wespen in een huis- of slaapkamer zijn gekomen door het dicht maken van de ingang van een wespennest.

wespennest dicht maken

Voorkomen van een wespennest in je spouw

Voorkomen van een wespennest in je spouw kun je eenvoudig door de open voegen dicht te maken. Zorg er dan wel voor dat de spouw blijft ventileren. Voegen en ventilatieopeningen zijn eenvoudig dicht te maken met rvs wering  gaas. Dit gaas is eenvoudig op maat te knippen met een gewone schaar en je duwt het er met een plamuurmesje voorzichtig in. Er kunnen geen wespen, hommels, bijen, vliegen en geen muizen meer in je spouw komen. Rvs wering gaas is een duurzame oplossing welke je achteraf kosten kan besparen.

Kortom een wespennest zelf bestrijden is geen aanrader vanwege de risico’s en dat het meestal mislukt. Heb je een wespennest laat het dan door een professional bestrijden en als je een wespennest in je spouw wilt voorkomen maak dan eenvoudig de ventilatievoegen dicht met rvs wering gaas.

rvs wering gaas

Brabant Wespen Bestrijding & Preventie

Voorkomen is beter dan bestrijden is mijn motto altijd. Rvs wering gaas is daarbij een heel goed hulpmiddel. Heb je last van een wespennest in Rosmalen, Den Bosch, Vught, Vlijmen, Helvoirt, Cromvoirt, Oss, Nuland, Geffen of omliggende dorpen bel dan naar Brabant Wespen Bestrijding. Wij nemen wespennesten mee als het kan, en gebruiken alleen bestrijdingsmiddel als er geen andere oplossing is.

contact brabant ongediertebestrijding

Zelf wespen bestrijden

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!