Wespensteek bij je huisdier

Geschreven door: François van Iersel
Wespensteek bij je huisdier

Ook je huisdier kan gestoken worden door een wesp. Hoewel het resultaat meestal minder erg is dan bij mensen is het handig als je weet wat je eventueel moet doen bij een wespensteek.

De angel met rust laten

Als je hond te dichtbij een wesp of bij komt kan hij gestoken worden. Vaak zal dit in de neus zijn. Je kan de angel meestal met rust laten, als je ziet dat hij aanwezig blijft kan je bepalen of je de angel wilt verwijderen. Doe dit niet met een pincet maar bijvoorbeeld met je nagel zodat je niet extra gif eruit knijpt.

Allergische reactie

Ook je huisdier kan een allergische reactie krijgen van een wespensteek. Doordat honden vaak snuffen aan insecten moet je hier erg opletten, want je hond of kat kan in zijn keel of mond gestoken worden. Als de keep opzwelt na een wespensteek zal je huisdier ademhalingsproblemen krijgen. Het beste kan je dan naar de dierenarts gaan.

Behandeling

Net als bij mensen kan je de gezwollen plek verkoelen met icepacks of met een natte handdoek. Blijf je huisdier in de gaten houden om er zeker van te zijn dat de zwelling verdwijnt. Gebeurt dit niet binnen een paar dagen neem dan contact op met je dierenarts. Als je huisdier meerdere wespensteken oploopt kan je sowieso het beste de dierenarts bezoeken, de steken op zich zullen je huisdier niet schaden, het gif dat is geïnjecteerd door de wesp echter wel.

Heb je last van een wespennest en wil je er direct vanaf, bel dan gewoon naar de wespenspecialist van Rosmalen en omstreken, Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie. Vandaag gebeld is vandaag geholpen. 06-19937873

Wespennest bestrijden Rosmalen vanaf     € 60
Wespennest bestrijden Den Bosch vanaf    € 65
Wespennest bestrijden Berlicum, Den Dungen, Vught, Vlijmen, Hedel vanaf € 65
Wespennest bestrijden Waalwijk, Udenhout, Boxtel, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Heesch, Heusden, Veghel, Zaltbommel € 75

Verder gelegen plaatsen kan allemaal, maar altijd in overleg. Reistijd kost gewoonweg erg veel geld en die zullen wij in rekening moeten brengen. De kosten zijn  ook afhankelijk van de plaats waar een wespennest zit.

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!