Maak een wespennest nooit dicht

Geschreven door: François van Iersel
Maak een wespennest nooit dicht
Het komt wel eens voor dat mensen een wespennest dicht maken. De achterliggende gedachte is dan dat de overlast zichzelf wel oplost. Het tegendeel is waar. Het is zelfs gevaarlijk.

Overlast van Wespen

Overlast van wespen kan heel vervelend zijn. Een nest kan soms enkele duizenden individuen tellen. Als deze bij je door de tuin heen zwermen kan dat behoorlijk irritant zijn. Maar om het zelf aan te gaan pakken gaat te ver. Laat dat over aan een professional.

Maak een wespennest nooit dicht

Maak een wespennest absoluut nooit dicht. Ik werd laatst gebeld door een oudere mevrouw. Zij dacht er goed aan gedaan te hebben om twee wespennesten die ze had dicht te plakken. Toen ik aankwam bij desbetreffende vrouw zat haar huiskamer vol met wespen. Ze had er zelf al honderd opgeruimd. Ik heb de wat oudere dame gewaarschuwd de kamer niet meer te betreden. Ik pakte de deurklink vast en werd gelijk gestoken door een wesp die aan de achterkant van de klink zat.

Wespensteek

Het gevaar dreigde dat de vrouw werd gestoken door één of meerder wespen. Dezelfde dag kom ik bij een ander klant die door drie wespen was gestoken en naar de huisarts moest voor medicatie. Dat wilde ik voor die vrouw absoluut voorkomen. Een wespensteek is immers zo opgelopen. Ben je bang voor een wespensteek dan raad ik je aan om een allergietest te laten doen bij de huisdokter.
Dit kan de angst voor wespen soms wat verminderen. Je weet dan in ieder geval of je allergisch bent voor een wespensteek of niet. Dat kan rust brengen in het wespenseizoen. Als professional heb ik beschermende kleding en zelfs dan worden we nog wel eens gestoken.

Wespen bestrijden

Wespen bestrijden is een vak dat professioneel moet gebeuren om ongelukken te voorkomen. François van Brabant Ongedierte Bestrijding & Preventie kan je met allerlei soorten ongedierte problemen professioneel helpen. Klantgericht, de beste service en doelgericht. Bel direct 06-19937873

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!