Wespenseizoen

Geschreven door: François van Iersel
Wespenseizoen

Wespenseizoen

In het voorjaar zijn de voorbereidingen voor het wespenseizoen. Koninginnen worden wakker uit nesten waar ze hebben overwintert. Ze beginnen aan de bouw van een nieuw wespennest. Medio eind april worden de eerste eitjes afgezet.
 
Uit deze eitjes komen de eerste werksters voort. Van ei tot volwassen werkster duurt 3 tot 5 weken. Werksters verzorgen de nieuwe broed en de bouw van het wespennest. De levensduur van de werksters is 6 tot 8 weken. Juni is een belangrijke maand. Is het weer in juni gunstig en worden er door het weer weinig wespen gedood dan is de kans groot dat er behoorlijk wat wespenoverlast kan ontstaan in het wespenseizoen.
 
Als eind juli de wespennesten helemaal af zijn gaan de wespen erop uit om voedsel te zoeken. Vanaf deze tijd is de kans op overlast van wespen het grootst. Door de verandering in het klimaat zien we een toename in het aantal wespen. Vaak is het in het voorjaar warmer en is het weer gunstiger. Er blijven meer koninginnen over om een wespennest te bouwen. Des te meer wespennesten des te meer overlast in het wespenseizoen.
 
Het zogenaamde wespenseizoen begint van half juli totdat het weer kouder wordt. De Duitse en de Gewone wesp bouwen de grootste wespennesten. Soms tot wel een meter groot. Wist je dat er in een wespennest 5000 actieve wespen kunnen zitten? Wespennesten kunnen zich op allerlei plaatsen bevinden. Dit is afhankelijk van het soort wesp. Er zijn enorm veel soorten wespen en sommige zijn erg moeilijk van elkaar te onderscheiden.
 
In het wespenseizoen worden veel wespennesten bestreden. Dit is op zich niet erg omdat er wespen genoeg zijn. Dit blijkt ui de jaarlijkse toename. Wespennesten die echt overlast veroorzaken in het wespenseizoen worden bestreden. Nesten die geen overlast veroorzaken laten we ongemoeid.
 
Ook in het wespenseizoen behandelen wij de natuur met respect en bestrijden alleen nesten die hinder of gevaarlijke situaties veroorzaken.

Heb je overlast van een wespennest in het wespenseizoen neem dan gerust contact op met François van Brabant Ongediertebestrijding & Preventie. Hij is vakbekwaam, gediplomeerd en heeft jarenlang ervaring. Het zelf weghalen van een wespennest kan gevaarlijk zijn. François beschikt over special wespenkleding om ongestoord een bestrijding uit te voeren.

Bel François direct 06-19937873 VANDAAG gebeld is vandaag geholpen, met 100% garantie

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!