Zilvervisjes bestrijden

Snel af van die vervelende zilvervisjes

Brrrrr heb jij ook zo`n last van vervelende zilvervisjes…….?

Zilvervisjes zijn primitieve insecten. Ze worden ook wel suikergast genoemd. In het dierenrijk vallen ze in de orde van Franjestaarten en in de familie van Lepismatidae. De wetenschappelijk naam van het zilvervisje is Lepisma Saccharina L. Deze insecten worden als zeer irritant en onhygiënisch ervaren door mensen.

Zilvervisjes zijn niet schadelijk. Mensen die last van deze irritante insecten hebben, ervaren het als vieze onhygiënische beestjes. Op zich zijn het geen schadelijke insecten. Ze zijn wel erg hinderlijk, met name als ze in grote aantallen aanwezig zijn.

Papiervisjes richten eerder schade aan dan zilvervisjes. De naam zegt het al. Papiervisjes richten schade aan boeken, schilderijen en bijvoorbeeld behang. Zilvervisjes en papiervisjes zijn lichtschuw. Je ziet ze wegschieten als je het licht aandoet, en overdag zie je ze weinig of niet. Zo gauw het donker wordt komen ze tevoorschijn. In kasten kom je ze vaker tegen omdat het daar altijd donker is.

Met het openen van bijvoorbeeld een keukenkastje kun je ze regelmatig tegen komen. Zilvervisjes leven graag in een wat vochtige omgeving en papiervisjes in een wat drogere omgeving. Beide houden ze van warmte. Des te lager de vochtigheidsgraad in je huis des te minder overlast je zult hebben. Zilvervisjes en papiervisjes zijn lastig te bestrijden. Het is altijd een combinatie van factoren die gedaan moeten worden om duurzaam van deze hinderlijke irritante beestjes af te komen.

Wat kun je doen tegen zilvervisjes?

Hoe krijg je zilvervisjes of papiervisjes in huis ?

Bestrijden van Zilvervisjes en Papiervisjes

Bestrijden van Zilvervisjes en papiervisjes is niet eenvoudig. Bestrijden is lastig omdat je gewoonweg niet overal kunt komen met bestrijdingsmiddel. Zilvervisjes kunnen over je muur heen kruipen, onder je keukenblok zitten, maar er kunnen er honderden onder je parket of laminaatvloer zitten. Bestrijden van zilvervisjes is een samenspel van verschillende factoren welke elkaar kunnen versterken en helpen bij het bestrijden. Voer eerst de punten uit die ik hier boven heb opgenoemd, alvorens je pesticiden wilt gaan gebruiken. Goed ventileren zodat je huis droogt en droog blijft is erg belangrijk.

Heb je alles al geprobeerd en blijf je overlast houden van irriterende zilvervisjes of papiervisjes? Bel dan gerust naar François voor advies.

Vandaag gebeld is vandaag geholpen!

Wil je graag snel geholpen worden, dan kan Francois je vandaag nog komen helpen.

Vandaag gebeld is
vandaag geholpen!

Wil je graag snel geholpen worden, dan kan ik je vandaag nog komen helpen.