Wespensteek voorkomen

Geschreven door: François van Iersel
Wespensteek voorkomen

wespensteek brabant wespenbestrijding

In de zomer komen wespen tevoorschijn nadat in de lente de koningin is begonnen met het bouwen van haar wespennest. Wespen worden vaak als een plaag en als ongedierte aangezien omdat je allergische reacties kunt krijgen van een wespensteek. Als je heel vaak wordt gestoken binnen korte tijd, omdat je bijvoorbeeld een wespennest verstoord hebt kan het zelfs dodelijk zijn.

Wat gebeurt er na een wespensteek?

Wat je vast wel kent is de gezwollen rode plek of plekken na een wespensteek.  Als je allergisch bent zal die gezwollen plek langer dan normaal blijven. Meestal moet de zwelling na een paar uur verdwijnen maar dat is niet altijd zo.  Als je een heftige allergische reactie op een wespensteek krijgt dan kan je bloeddruk dalen waardoor je in shock zal raken, dit kan je zelfs fataal worden.

Een wespensteek voorkomen

Een wespensteek kan je voorkomen. Belangrijk is dat je niet gaat slaan naar wespen, dan worden ze namelijk boos. Ook moet je erom denken dat je geen zoete dranken op tafel laat staan, want dit trekt de wespen aan. Uit een blikje drinken op een hete zomerdag moet je voorzichtig mee zijn, want er kan zomaar een wesp in het blikje gekropen zijn. Om dit te voorkomen kan je je drinken altijd met een rietje drinken, ook als je gewoon uit een glas zoet drinken drinkt. Bij je kinderen is het belangrijk om hun handen en gezicht schoon te maken als ze zoetigheid hebben gegeten, zodat ze de wespen niet aantrekken.

Allergie voor een wespensteek

Je kunt bij de huisarts laten testen of dat je allergisch bent voor een wespensteek. Als je dat weet dan kun je er extra alert mee omgaan. Weet je dat je niet allergisch bent dan hoef je ook niet zo bang meer te zijn voor wespen.

Heb je een wespennest in de buurt bel dan direct naar de wespenspecialist van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie. Vandaag gebeld is vandaag geholpen. 06-19937873

Wespennest bestrijden Rosmalen vanaf     € 60
Wespennest bestrijden Den Bosch vanaf    € 65
Wespennest bestrijden Berlicum, Den Dungen, Vught, Vlijmen, Hedel vanaf € 65
Wespennest bestrijden Waalwijk, Udenhout, Boxtel, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Heesch, Heusden, Zaltbommel € 75

Verder gelegen plaatsen kan allemaal, maar altijd in overleg met u. Reistijd kost gewoonweg erg veel geld en die zullen wij in rekening moeten brengen.

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!