Wespenplaag

Geschreven door: François van Iersel
Wespenplaag

Wespenplaag

Een wespenplaag kan behoorlijk vervelend zijn. Vooral als deze zich bij je in de tuin of onder de veranda voordoet. Wespen kunnen je behoorlijk pijnlijk steken. Een wespensteek kan een allergische reactie bij je veroorzaken, soms met hele vervelende gevolgen. Het wegwerken van een wespenplaag uit je tuin is een klus die door een professional moet gebeuren. François van Brabant Ongedierte Bestrijding kan je daarbij vakkundig helpen.

Een wespenplaag zelf verwijderen is gevaarlijk en raad ik je ten strengste af. Je wilt veilig en comfortabel van je tuin kunnen genieten en onder de veranda zitten.

Wespen zijn in de vroege ochtend voor zonsopgang wat minder actief. Het is dan vaak wat koeler en de kans dat ze je steken is kleiner. Wespennesten worden doorgaans gemaakt van gedroogde modder of een papierachtig materiaal van speeksel en vezels. Wespen maken hun nesten vaak op wat rustigere plaatsen zoal spouwmuren, garages, zolders of in een bedrijfshal. Wespennesten kunnen variëren van een paar centimeter tot wel een meter.
We spreken al snel van een wespenplaag in de tuin omdat wespen erg irritant kunnen zijn. Kijk vooral uit met kleine kinderen of oudere mensen. Om een wespenplaag te lijf te gaan draag ik als professioneel ongedierte adviseur een wespenpak. Dit biedt ons bescherming om niet gestoken te worden tijdens het bestrijden van een wespennest.
Als het in augustus wat warmer wordt dan gaan de wespen weer op jacht naar zoetigheid en gaan ze meer overlast bezorgen op terrasjes en in je tuin. Wespenbestrijding is niet iets wat je eenvoudig zelf kunt doen. Laat het aan professionals over die vakbekwaam zijn. François van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie kan je snel en vakkundig helpen.

Is een wespensteek gevaarlijk ?

In de meeste gevallen is een wespensteek niet gevaarlijk. Een steek kan soms wel heel pijnlijk zijn. Normaal gesproken krijg je na een wespensteek een zwelling die na een paar uurtjes weer weg trekt. Een steek in je mond of keel kan wel ernstige klachten geven. Door de zwelling kun je moeilijk adem halen. In dit geval is het aan te raden om altijd naar een arts te gaan. Sommige mensen zijn allergisch voor wespengif. Deze allergische reactie kan zo heftig zijn dat men eraan overlijdt. Raak niet in paniek als u en wespenplaag heeft. Blijf rustig en jaag de wespen niet op.

Bel direct François van Brabant Wespenbestrijding. Hij is jou persoonlijke hulp bij overlast van wespen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen. 06-19937873

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!