Wat er komt kijken bij ongediertebestrijding

Geschreven door: François van Iersel
Wat er komt kijken bij ongediertebestrijding

Als je de strijd tegen ongedierte als kakkerlakken, muizen, ratten of zilvervisjes wilt winnen, kun je dit het best overlaten aan mensen die verstand hebben van plaagdierbeheersing. Lokdoosjes zijn vaak niet voldoende en je moet meestal zwaarder geschut inzetten om de strijd te winnen. Anderzijds, er moet ook niet overdadig met gif worden rondgestrooid. Ongedierte kan daar resistent tegen worden. Op sommige plekken zijn kolonies huismuizen, kakkerlakken en ratten nauwelijks uit te roeien omdat ze resistent zijn geworden tegen het gebruikte gif. Wat blijft hangen, is hoe men deze beestjes moet doden.

Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding & Preventie kan je helpen met duurzame gifvrije toepassingen. Wist je dat er in Nederland elk jaar 800.000 kilogram muizengif / rattengif wordt verbruikt ? Dit heeft een enorme negatieve invloed op de natuur en het milieu. Dat is wat we niet willen. Zeker niet als er ook andere methodes zijn.

Hygiëne

Een goede hygiëne is niet direct een goede manier om ongedierte te bestrijden, maar het is wel een heel belangrijk onderdeel. Hygiëne valt eerder onder ongediertepreventie. Als iemand last heeft van ongedierte, wil dat nog niet zeggen dat er niet goed aandacht is besteed aan hygiëne. Bij geschakelde woningen en bedrijven kunnen bijvoorbeeld kakkerlakken ook bij de buren vandaan komen. Dan zijn de kieren zo breed dat er hele families van het ene huis naar het andere trekken. Dat maakt de aanpak steeds weer anders. Een beetje gif strooien of spuiten heeft weinig zin als de aard van de overlast niet precies in kaart is gebracht. Bij ongedierte geldt dan ook: je moet de vijand kennen om hem te kunnen verslaan.

Als zilvervisjes of kakkerlakken je woning onveilig maken, moet er een goede bestrijding voor de hele woning komen. Een behandeling tegen kakkerlakken moet een paar keer gebeuren. Volharding is ook geboden bij de verdelging van muizen en ratten. Het kwistig rondstrooien van vergif is zoals aangegeven niet de beste optie. Wel zou het goed zijn dat er grote verscheidenheid aan gif zou zijn. Het huidige beleid is streng, het aanbod van gif klein, waardoor de kans op resistentie stijgt.

Dat gif niet altijd de oplossing is blijkt uit het feit dat er in Nederland elk jaar 800.000 kilogram rodenticiden worden verbruikt. Ongedierteproblemen met ratten en muizen nemen alleen maar toe. Bewuster om gaan  met het weggooien van voedsel, hygiëne en bouwkundige voorzieningen zijn de beste manieren voor het oplossen van ongedierteproblemen.

Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie kan je helpen met advies en duurzame milieuvriendelijke toepassingen. Bel de Ongedierte Advieslijn 06-19937873

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!