Voorkom wespen en wespensteken in je tuin

Geschreven door: François van Iersel
Voorkom wespen en wespensteken in je tuin

Gedurende de zomermaanden zie je vaak wespen in je tuin. Dit kan je wel voorkomen en hierdoor kan je ook een potentiele wespensteek voorkomen. Vooral als je een allergie hebt is van belang dat je weet hoe je dit moet doen.

Voorkomen van wespen in de tuin

Je kan de aanwezigheid van wespen en een eventueel wespennest in je tuin voorkomen door wespenvangers te plaatsen. Een wespenvanger kan je zelf maken door een plastic fles de hals af te knippen, onderin de fles doe je zoete vloeistof zoals pure limonade of ander zoet drinken. Je zet het afgeknipte deel op de kop in het onderste deel van de fles, dus moet je originele opening naar beneden. Wespen zullen je wespenvanger invliegen maar kunnen er niet goed uit komen en ze zullen dan dus verdrinken. Op je terrastafel kan je wierook branden om de wespen te bestrijden, hier zijn ze niet van gediend.

Voorkom een wespensteek

Naast het compleet voorkomen van wespen in je tuin kan je verdere maatregelen nemen om een wespensteek te voorkomen als je wel wespen in de tuin hebt. Wespen zoeken zoetigheid op, dus houd vuilnisbakken en containers goed afgesloten en blijf erbij weg tenzij je echt iets weg moet gooien. Wespen komen ook op zoete parfums af, dus moet je dit niet gebruiken als je weet dat je vaak wespen in je tuin hebt. Ook is het belangrijk nooit rechtstreeks je drinken te drinken, als je een rietje gebruikt voorkom je gestoken te worden in je mond.

Heb je een wespennest in de buurt bel dan direct naar de wespenspecialist Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie. Vandaag gebeld is vandaag geholpen. 06-19937873

Wespennest bestrijden Rosmalen vanaf     € 60
Wespennest bestrijden Den Bosch vanaf    € 66
Wespennest bestrijden Berlicum, Den Dungen, Vught, Vlijmen, Hedel vanaf € 66
Wespennest bestrijden Waalwijk, Udenhout, Boxtel, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Heesch, Heusden, Zaltbommel € 75

Verder gelegen plaatsen kan allemaal, maar altijd in overleg.

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!