TIPS om je restaurant vrij van ongedierte te houden

Geschreven door: François van Iersel
TIPS om je restaurant vrij van ongedierte te houden

ongediertepreventie restuarant

TIPS om je restaurant vrij van ongedierte te houden hebben alles te maken met de voortdurende inspanning die geleverd zal dienen te worden, om je restaurant schoon en hygiënisch te houden. Er zal een constante bewaking en handhaving dienen te zijn om ervoor te zorgen dat je restaurant vrij van ongedierte blijft. Een aantal zaken daarbij van essentieel belang.

Het nut van een ongedierte vrij restaurant

Gasten en bezoekers ergeren zich aan restaurants die niet hygiënisch zijn en zullen daar niet meer terug komen. Dit is een heel belangrijk punt dat vaak vergeten wordt. Ik ben ervan overtuigd dat hygiëne een marketing tool is voor elk bedrijf dat met voedsel te maken heeft en dat het uiteindelijk omzet oplevert en klanten bindt.

Het maakt niet uit wat voor bedrijf dat het is. Dit geldt voor de bakker, de slager, de sportkantine, en elke horeca onderneming.  Een restaurant waar de hygiëne niet in orde is kan overlast van vliegen, fruitvliegen, muizen en in het ergste geval van ratten hebben. Vliegen en fruitvliegjes is echt een hygiëne probleem. De oorzaak is voor velen lastig op te sporen, maar wij hebben dat snel gezien bij jouw ter plaatsen.

Ongedierte in restaurants

Vaak zijn het dezelfde soorten ongedierte waar overlast van is. Restaurants kunnen overlast hebben van :

 • Muizen
 • Ratten
 • Vliegen
 • Fruitvliegjes
 • Motmuggen
 • Kakkerlakken

Dit zijn wel de meest geziene soorten bij restaurants. Kakkerlakken en ander insecten kunnen zich het hele jaar voordoen bij restaurants. Knaagdieren zoals muizen en ratten ook, maar daar neemt de overlast van toe naar mate het buiten kouder gaat worden.

Ongediertepreventie plan

Elek restaurant zou moeten beschikken over een ongediertepreventie plan. Hierin zijn controlelijsten en ook een hygiëne plan opgenomen dat minimaal voldoet aan de geldende Hygiëne Code en HACCP eisen. Is er een goed ongediertepreventie plan en wordt het ook goed uitgevoerd en bijgehouden dan is de kans op overlast van ongedierte aanzienlijk kleiner. Je gasten en bezoekers zullen het zien en maken mond tot mond reclame voor je restaurant. Hebben ze vliegen rond hun bord en fruitvliegjes op de rand van hun glaasje wijn dan zullen geen reclame maken en zeker niet meer terug komen.
Hygiëne = Ongediertepreventie = Blije Klanten

TIPS om je restaurant vrij van ongedierte te houden

tips om restaurant ongedierte vrij te houden

Hier onder geef ik je enkel TIPS om je restaurant vrij van ongedierte te houden.

Bouwkundige TIPS

 1. Controleer binnen en buitenmuren op gaten, schuren en kieren en maak de gevonden openingen dicht.
 2. Controleer het dak op openingen en gaten, en maak ze dicht.
 3. Controleer kruipruimten en kelders openingen van benden naar boven, en maak ze dicht.
 4. Controleer deuren en kozijnen of ze goed afsluiten en maak ze dicht.

Hygiëne TIPS

 1. Zorg dat afval van voedsel afgesloten staat. Het liefst in een koeling.
 2. Zorg dat vuilnisbakken zijn voorzien van een goed sluitende deksel.
 3. Maak afvoerputjes en goten elke dag schoon.
 4. Maak achter en onder apparatuur elke dag schoon.
 5. Laat geen vuil onder werktafels liggen.

Huishoudelijke TIPS

 1. Ruim oude rommel op en gooi het weg.
 2. Leg spullen van de grond zodat je er onder kunt controleren.
 3. Voorkom nestelplaatsen.
 4. Werk met controle lijsten.
 5. Maak een hygiëne plan.
 6. Betrek alle medewerkers.
 7. Organiseer trainingen / workshops voor medewerkers

Preventieve maatregelen

 1. Plaats PestiNext dierverjagers.
 2. Plaats insectenlampen.
 3. Controleer regelmatig.
 4. Meld alle waarnemingen.
 5. Neem direct actie.
 6. Betrek alle medewerkers.

Code Groen voor elk restaurant

stoplicht methode nvwa

Je restaurant vrij van ongedierte  houden is geen hogere wiskunde maar een kwestie van doen. Francois garandeert elk restaurant Code Groen mits onze adviezen en aanbevelingen worden opgevolgd. Brabant Ongedierte Bestrijding & Preventie heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie is HACCP en IPM gecertificeerd. De pijnplekken weet Francois te vinden en samen met jouw kunnen we succes behalen. Samenwerking is voor een optimale ongediertepreventie van cruciaal belang.

Wil je meer weten over deze manier van werken zonder dat je een contract hoeft af te sluiten? Neem dan direct contact met Francois op. Hij is werkzaam in ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vught, Vlijmen, Berlicum, Geffen, Vinkel en omliggende dorpen.

contact brabant ongediertebestrijding

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!