Ongediertebestrijding volgens de GPM methodiek

Bestrijding met oog voor mens en dier.

Ongediertebestrijding volgens de IPM methodiek is geen wettelijk voorschrift. Het is een manier van werken en denken, waarbij in eerste instantie naar de oorzaak van het spelende ongedierte probleem wordt gekeken. Het plaatsen van biociden is een laatste middel dat eventueel wordt toegepast. François van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie gelooft en is ervan overtuigd dat je ongedierte alleen beheersbaar kunt maken als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Voorwaarden om ongediertebestrijding volgens de GPM methodiek goed uit te kunnen voeren zijn :

 • bereidt zijn om samen te werken
 • betrokkenheid van medewerkers en management
 • adviezen opvolgen door opdrachtgever
 • betrokkenheid van alle bewoners

Je ongediertebestrijder wordt je ongedierte adviseur. Je ongedierte adviseur zal voor jou bedrijf of woning een op maat gemaakt ongediertepreventieplan maken. Hierin staan adviezen en aanbevelingen. Deels worden deze uitgevoerd door je ongedierte adviseur, deels kun je zelf enkele zaken uitvoeren en soms is het nodig dat er werkzaamheden door een derde partij uitgevoerd worden.

François van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie zal voor je bedrijfspand een risico-inventarisatie maken. Deze risico-inventarisatie geeft een beeld van het spelende ongedierte probleem of problemen, maar geeft ook de risico`s aan van eventuele andere plaagdieren waarvan je overlast zou kunnen krijgen. De maatregelen die daarvoor genomen kunnen worden, worden direct meegenomen in deze inventarisatie.

Hoe ziet de IPM methodiek er in de praktijk uit :

 1. intakegesprek
 2. inspectie omgeving en binnen
 3. vaststellen andere risico`s
 4. wat zijn de ecologische vereisten voor het ongedierte
 5. nemen van preventieve maatregelen
 6. gifvrije methodes voor vangen en verjagen
 7. monitoring

Samenwerking, betrokkenheid en kennis zijn cruciaal voor een goed werkend GPM programma. Het is niet ingewikkeld. Belangrijk is dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat er de motivatie is om een ongedierte probleem duurzaam en milieuvriendelijk op te lossen , beheersbaar te maken en/of te voorkomen.

De GPM methodiek van François is niet alleen voor bedrijven. Deze methode is zeker heel goed toepasbaar bij woonhuizen. Speciaal voor grote vrijstaande woonhuizen hebben wij een GPM programma. Deze huizen staan vaak in bosrijke of landelijk gelegen gebieden. De kans op overlast van ongedierte is daar niet geheel ondenkbeeldig. François van Brabant Ongedierte Advies kan je huis helpen beschermen tegen diverse soorten ongedierte.

De GPM methode is gericht op toepassingen en oplossingen voor de lange termijn. Door de jaren heen is gebleken dat het werken met giftige biociden niet de oplossing is. Er is immers nog heel veel overlast van ongedierte terwijl er jaarlijks velen honderdduizenden tonnen biociden worden geproduceerd en verbruikt. Samen kunnen we het verschil maken door anders tegen ongedierte problemen aan te kijken en door ze anders aan te pakken.

Waar het in beginsel al fout gaat is als men gaat verbouwen. Er wordt absoluut geen rekening gehouden met de risico`s van ongedierte. Ga je verbouwen en wil je achteraf niet onnodig veel kosten krijgen, dan kun je dat voorkomen door François in te schakelen van Brabant Ongedierte Advies.

Brabant Ongedierte Advies :

 • 35 jaar ervaring in voedingsmiddelenindustrie
 • IPM gecertificeerd
 • HACCP gecertificeerd
 • Gediplomeerd ongediertebestrijdingstechnicus

Ongediertebestrijding hoe werkt het.

Waarom ongediertepreventie volgens de IPM methodiek.

Vandaag gebeld is vandaag geholpen!

Wil je graag snel geholpen worden, dan kan Francois je vandaag nog komen helpen.

Vandaag gebeld is
vandaag geholpen!

Wil je graag snel geholpen worden, dan kan ik je vandaag nog komen helpen.