Ongediertebestrijding – ongediertepreventie – zonder contract

Geschreven door: François van Iersel
Ongediertebestrijding – ongediertepreventie – zonder contract

Ongediertebestrijding gaat in bijna alle gevallen middels een contract van wel 3 tot 5 jaar. Ik ben van mening dat werken met contracten niet meer van deze tijd is. Voor de ongediertebestrijder is het contract een bepaalde zekerheid, maar voor jouw als opdrachtgever kan het een blok aan je been zijn. Als je niet tevreden bent kun je zomaar niet naar een andere ongediertebestrijder. Ik ben van mening dat je die vrijheid moet hebben en dat wij ons uiterste best moeten doen om jouw als opdrachtgever te behouden.

Ongediertebestrijding zonder contract

Ongediertebestrijding vindt plaats als er overlast van ongedierte is. Op het moment dat er overlast is zal er eerst wat intensiever actie genomen dienen te worden om het probleem de kop in te drukken. Werk je met een contract dan wordt dit vaak niet gedaan. Men komt om de 4, 6 of 8 weken naar gelang het is afgesproken in het contract. Moet men vaker komen dan zal dat extra in rekening worden gebracht.

Ik ben voorstander van ongediertebestrijding zonder contract, en dat er in overleg actie wordt ondernomen die op dat moment noodzakelijk is. In het begin zal er extra aandacht aan de overlast van ongedierte besteed moeten worden, om het ongedierteprobleem snel onder controle te krijgen. Als het ongedierteprobleem onder controle is kunnen de bezoeken minder frequent plaats vinden.

Ongediertepreventie zonder contract

Ongediertepreventie is een woord dat ik liever hoor en een manier waarmee ik ook liever werk. Het woord zegt het al, ONGEDIERTE PREVENTIE. Het voorkomen van overlast van ongedierte. Dit is een heel andere manier van werken ten opzichte van conventionele ongediertebestrijding. Ongediertepreventie is gelijk aan ongedierteadvies. Vaak zijn het kleine aandachtspunten, maar wel essentiële punten die gedaan dienen te worden voor een optimale ongediertepreventie.

Onze manier van ongediertepreventie is gebaseerd op het creëren van een omgeving waar muizen, ratten en vliegen niet willen verblijven. Soms is het nemen van weringsmaatregelen, hygiëne optimaliseren en treffen van preventieve maatregelen voldoende. Mocht dat niet het geval zijn dan kunnen wij helpen met 100% natuurlijke en plantaardige middelen en met elektronische systemen.

 

ongediertebestrijding ongediertepreventie zonder contract

Totaal Concept  Gifvrij Plaagdier Management

Onze manier van werken is een door ons zelf ontwikkelde methodiek, namelijk de GPM, Gifvrij Plaagdier Management methodiek. Deze methodiek is uitermate geschikt voor horeca bedrijven omdat wij daarin alles meenemen wat met ongediertepreventie heeft te maken. Wij gaan ervan uit dat je overlast van ongedierte nooit met maar 1 ding op kunt lossen. Ons totaal concept omvat alle handelingen die nodig zijn om tot een optimale ongediertepreventie te komen.

Om je een voorbeeld te geven: Een conventionele ongediertebestrijder komt bij je bedrijf voor overlast van muizen. Hij kijkt even rond en gaat bakjes muizengif zetten en vult een logboek in. Volgens het protocol zou deze man in het begin elke 3 dagen moeten komen controleren. Dit gebeurd in de praktijk meestal niet. Hij komt pas weer terug na de periode die is afgesproken in het contract. Uiteindelijk is hij de muizen aan het voeren in plaats van aan het bestrijden. Helaas komt dit nog steeds vaak voor in de praktijk.

Ongediertepreventie is meer dan het zetten van muizengif

Optimale ongediertepreventie volgens onze GPM methodiek gaat een stapje verder. Enkele essentiële punten van ons totaal concept zijn :

  • Inventarisatie binnen, buiten en omgeving
  • Advies over de te nemen stappen
  • Opstellen ongediertepreventieplan
  • Uitvoeren van adviezen. Wering –Hygiëne – Preventie
  • Controle op uitvoering
  • Monitoring
  • Bijsturen
  • Eventueel training/ workshop medewerkers en staf

Wil je meer weten over de manier van werken met FRancois zonder dat je een contract hoeft af te sluiten? Neem dan direct contact met hem op. Hij is werkzaam in `s Hertogenbosch, Rosmalen, Vught, Vlijmen, Berlicum, Geffen, Vinkel en omliggende dorpen.

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!