Ongedierte in Nederland

Geschreven door: François van Iersel
Ongedierte in Nederland

Ongedierte in Nederland

Gezien de ongediertecijfers kunnen we stellen dat ongedierte in Nederland vrij spel heeft. Het bestrijden van ongedierte is ook lastiger geworden. Ongediertebestrijders hebben tegenwoordig te maken met regels vanuit Den Haag en Brussel, maar ook milieu en geld spelen een rol. Het bestrijden van ongedierte wordt er niet gemakkelijker op, maar je zou dat niet direct zeggen. In vergelijking met vroeger kan er vandaag de dag veel meer.

De techniek heeft zoals gezegd niet stil gestaan. Heden ten dage is er veel mogelijk, maar door de regelgeving mag er steeds minder. Uiteraard is het zo dat veel regels ook logisch zijn, want bepaalde giffen zijn wellicht effectief, ze zijn niet altijd even gezond en kunnen erg schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Daarnaast ligt resistentie op de loer. Als iedere ongediertebestrijder lukraak dit soort giffen zou gebruiken, kunnen dieren er resistent tegen worden. Als dieren resistent raken tegen deze giffen heb je natuurlijk een groot probleem.

Wist je dat er in Nederland jaarlijks 800.000 kilogram muizengif en rattengif wordt verbruikt ?

muizengif rattengif
muizengif rattengif

Als het om plaagdierbeheersing gaat zijn er nu eenmaal veel regels. Mensen die bijvoorbeeld last hebben van een steenmarter krijgen namelijk te maken met allerlei regelgeving. De steenmarter is in Nederland een beschermde diersoort. Je mag bijvoorbeeld geen steenmarterval kopen. Ook het vangen van een steenmarter is niet toegestaan en zelfs het verjagen van jonge steenmarters is verboden. Ondertussen kunnen deze diertjes wel voor veel schade zorgen en dat is natuurlijk vervelend. De steenmarter is hierdoor een hardnekkig probleem geworden voor veel mensen. Maar niet alleen steenmarters. Ook kakkerlakken, ratten, muizen en zilvervisjes zijn voor sommige mensen een groot probleem geworden.

Heb je vragen of advies nodig bel dan Brabant Ongedierte Advieslijn 06-19937873

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!