Ongedierte in Amsterdam: de Duitse kakkerlak

Geschreven door: François van Iersel
Ongedierte in Amsterdam: de Duitse kakkerlak

Als het om kakkerlakken gaat is Amsterdam een van de steden waar dit ongedierte het vaakst voorkomt. Hier heeft men vooral te maken met de Duitse kakkerlak. Er zijn nog diverse andere soorten kakkerlakken, maar vooral de Duitse bruine kakkerlak is veel gezien. Deze kakkerlak is miljoenen jaren oud, circa twee centimeter klein, plant zich razendsnel voort en voelt zich lekker in ruimten waar het warm, donker en vochtig is. De Duitse kakkerlak heeft talloze Amsterdammers inmiddels schrik aangejaagd.

Na een lange reis uit landen rond de Middellandse Zee nam het diertje zijn intrek in de hoofdstedelijke gootsteenkastjes. Er zijn huizen waar er dertig zitten, maar in andere huizen kom je er honderden tegen en soms wel duizenden verschillende. Er zijn verhalen bekend, waarbij mensen van de ongediertebestrijding in een kier tussen plafond en de muur spoten, waarna het een krioelende massa van kakkerlakken werd.

Het gif waarmee de Duitse kakkerlak wordt bestreden is een residueel werkend gif of een gel met giftig lokaas. Het centraal zenuwstelsel raakt in de waar, waardoor de coördinatie vervalt en de ademhaling wordt ontregeld. In een ver verleden werd de kakkerlak met blauwzuurgas bestreden. Voor de persoon dat dagelijks met het gif in aanraking komt, gelden strenge veiligheidseisen.

Kakkerlakken zorgen doorgaans voor veel overlast. Ze kunnen ziekten overbrengen en het is natuurlijk niet bepaald prettig als je s`avonds het licht in je keuken aandoet en je ziet vervolgens tientallen kakkerlakken wegrennen. Dat komt in Amsterdam nog met regelmaat voor en het is een nachtmerrie voor velen. Als je er mee te maken krijgt is het zaak om zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in te schakelen.

Enkele weetjes over kakkerlakken :

  • kakkerlakken zijn lichtschuw
  • ze leven met name in warme, donkere en vochtige plekken
  • uitwerpselen lijken op kleine zwarte stofdeeltjes
  • ze verspreiden een vieze geur
  • tasten voedsel, leer en papier aan
  • ze kunnen tegen kou, maar ook een hoge temperatuur
  • het zijn dragers een verspreiders van ziektes

Effectief kakkerlakken bestrijden is een kwestie van een gezamenlijke aanpak. Belangrijk is om te weten wie er nog meer last heeft van kakkerlakken in de buurt.

Brabant Ongedierte Bestrijding kan je helpen met het bestrijden van kakkerlakken. Bel direct François op 06-19937873 

duitse kakkerlak

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!