Ongedierte blijft probleem in Nederland

Geschreven door: François van Iersel
Ongedierte blijft probleem in Nederland

Hoewel Nederland een schoon land is, hebben we in Nederland ook in grote mate te maken met ongedierte. Het aantal klachten over bijvoorbeeld wespen, mieren, zilvervisjes, kakkerlakken, muizen of ratten ligt nog altijd hoog. De hoeveelheid ongedierte kan te maken hebben met diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan een milde winter of een zacht voorjaar.

Na een milde winter koppen de meeste kranten dan ook: deze zomer grote kans op wespenplaag. Daarnaast hebben we ook te maken met ongedierte dat vanuit andere landen naar Nederland komt. Het is belangrijk om veel te doen aan ongediertepreventie als je ongedierte zoveel mogelijk wilt voorkomen.

Ongediertepreventie

Men zegt wel: voorkomen is beter dan genezen. Zo is het ook met ongedierte. Ook als je geen last hebt van ongedierte kun je het best de omstandigheden kennen waarin ongedierte zich comfortabel goed voelt. Bij zilvervisjes is dat bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid. Je zult zilvervisjes dan ook vooral aantreffen in vochtige ruimtes. Denk aan badkamers, maar ook in gootstenen of vochtige zolders. Je ziet vooral bij nieuwbouwwoningen dat er veel zilvervisjes zijn. Dit komt omdat er veel vocht in het beton zit.

Als je in een bepaalde ruimte te maken hebt met een hoge luchtvochtigheid is het zaak om er voor te zorgen dat de luchtvochtigheid naar beneden gaat. Dat kan door te luchten, maar je kunt ter ongediertepreventie ook vochtvreters kopen. Je hebt goedkope varianten, maar er zijn ook elektrische varianten. Op deze manier zorg je er voor dat de luchtvochtigheid aanzienlijk naar beneden gaat en zo voorkom je dat je te maken krijgt met zilvervisjes.

Bel François van Brabant Ongedierte Advieslijn 06-19937873 

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!