Maak een wespennest nooit dicht

Geschreven door: François van Iersel
Maak een wespennest nooit dicht

dicht geplakt wespennest
dicht geplakt wespennest

Een wespennest dicht maken is gevaarlijk

Met het wespenseizoen weer voor de deur wil ik je graag waarschuwen om een wespennest nooit zelf dicht te maken of af te sluiten.Ik ben vorig jaar diverse keren ter hulp geroepen bij  mensen die zelf een wespennest hadden dicht gemaakt. Ze waren in de veronderstelling dat ze daarmee van het probleem af zouden komen. Het tegendeel is waar. Je krijgt veel meer overlast en je creëert een gevaarlijke situatie, en bovendien maakt het de bestrijding lastiger.

Heb je een wespennest in je huis, onder de goot, in de spouw, ergens in uw aanbouw of waar dan ook, maak het dan nooit dicht. Wespen vinden namelijk altijd een uitgang, als is het maar naar binnen. Begrijp je wat ik bedoel ? Wespen zullen hoe dan ook een uitgang vinden. Die uitgang is naar alle waarschijnlijkheid bij jou naar binnen. Er ontstaat een gevaarlijke en zeer hinderlijke situatie.

maak een wespennest nooit dicht
maak een wespennest nooit dicht

Praktijkvoorbeeld van een wespennest dicht maken.

Ik werd in de zomer van 2014 door een alleenstaande mevrouw van 76 jaar opgebeld. Ze had last van wespen in huis en ze wist niet waar het vandaan kwam. Ik heb direct mijn route omgegooid om ze spoedig mogelijk bij die vrouw te zijn.  76 jaar en wespen binnen in huis is voor mij een spoedsituatie dus ben daar direct heen gegaan.

Aangekomen bij de vrouw maakt ze open. Het was erg warm die dag, maar ze had een regenjas aan een sjaal om.  Ze was erg blij dat ik er was. Ik ging naar binnen om poolshoogte te nemen. De huiskamer zat helemaal vol met wespen. Tegen de muur in de gordijnen. Overal waar ik kon kijken zag ik wespen. Ik pakte de deurklink om naar buiten te gaan, en ja hoor……ook daar zat een wesp die mij in mijn vinger stak. Ik had al in de gaten dat er een behoorlijk gevaarlijke situatie was ontstaan.

wespen in gordijnen
Wespen in gordijnen

Buiten aangekomen vertelde de vrouw dat haar zoon de ingang van het nest dicht had geplakt en dat het zo wel over zou gaan. Ik zag wat er was gebeurd en heb direct mijn beschermende kleding aan gedaan en mijn  masker op gezet. Ik heb het nest open gemaakt en het eens even aangekeken.  De wespen zelf hadden de ingang al weer open gevreten.

Ik heb het wespennest bestreden en ben een paar dagen later nog even terug geweest om te kijken hoe het ging. De vrouw had nog steeds wespen binnen in de huiskamer. Ze waren wel erg sloom en konden niet meer vliegen.  Dit komt omdat ze een paar dage geen voedsel hebben gehad. Wespen die geen voedsel krijgen worden erg snel traag en sloom omdat ze veel energie verbruiken.

wespen in huiskamer
wespen in huiskamer

Heb je overlast van wespen laat de bestrijding dan over aan een wespenbestrijder. Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding & Preventie komt altijd dezelfde dag en geeft je 100% garantie dat er op dezelfde plaats geen nest meer terug komt. Is dat wel het geval dan doet hij het gratis over. Tevens geeft Francois advies over wat je kunt doen om een wespennest te voorkomen in je huis.

wespen op vloer in huiskamer
wespen op vloer in huiskamer

 

Wespennest bestrijden Rosmalen vanaf     € 60
Wespennest bestrijden Den Bosch vanaf    € 65
Wespennest bestrijden Berlicum, Den Dungen, Vught, Vlijmen, Hedel vanaf € 65
Wespennest bestrijden Waalwijk, Udenhout, Boxtel, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Heesch, Heusden, Zaltbommel € 75

Verder gelegen plaatsen kan allemaal, maar altijd in overleg.

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!