Kiezen tussen wespennest bestrijden of niet

Geschreven door: François van Iersel
Kiezen tussen wespennest bestrijden of niet

Als je last hebt van een wespennest moet je beslissen of je het wil verwijderen of niet. Elk heeft voor- en nadelen.

Wespennest niet bestrijden

Wespenvangers kan je makkelijk zelf maken door een fles met zoetigheid erin. Wespen trekken naar de zoetigheid toe en zullen niet meer door de smalle flessenhals omhoog kunnen vliegen. Als je geen directe last hebt van het wespennest is het beter om het nest te laten bestaan, omdat de wespen ook goed zijn voor de natuur en afrekenen met andere vervelende insecten.

Mocht je dus alleen veel last hebben van een paar wespen in de achtertuin kan je beter niet op zoek gaan naar het wespennest. Maak een wespenvanger en zet deze op een ruime afstand van je terras. Ook moet je ervoor zorgen dat je niet zoetigheid laat rondslingeren want dit trekt de wespen juist aan.

Wespennest bestrijden

Als je wel overlast hebt van het wespennest moet je beslissen of je zelf materiaal koopt om het nest te verwijderen of dat je een ongediertebestrijdingsbedrijf inschakelt. Als het nest op een makkelijk toegankelijke plaats zit kan je zelf met sprays en poeders het nest onschadelijk maken. Meestal kan je het beste eerst een spray toepassen en enkele uren later een poeder gebruiken.

Ik raad als professioneel wespenbestrijder niet aan om zelf wespen te gaan bestrijden. Men staat niet voldoende stil bij de gevaren die dat met zich mee kan brengen.  Je dient beschermende kleding en een masker te dragen, en zelfs dan is het risico aanwezig dat je gestoken wordt. Daarbij komt het gevaar voor omwonende die niet direct zien dat jet het zelf aan het doen bent. Wespen bestrijden is een vak en dient ook professioneel te gebeuren.

Wespenbestrijdingsbedrijf inschakelen

Als het wespennest op zolder zit of in een houtopslag of een andere lastige plek, kan je beter een professional inschakelen. Want professionals hebben de beschikbaarheid over apparatuur en uitrusting waardoor ze het gevaar minimaliseren. Boze vrouwtjeswespen kunnen je namelijk steken als je onvoorbereid een wespennest verwijdert.

Heb je last van een wespennest en wil je er direct vanaf, bel dan gewoon naar Francois de wespenspecialist van Rosmalen en omstreken. Vandaag gebeld is vandaag geholpen. 06-19937873

wespennest onder dakgoot

Wespennest bestrijden Rosmalen vanaf     € 60
Wespennest bestrijden Den Bosch vanaf    € 65
Wespennest bestrijden Berlicum, Den Dungen, Vught, Vlijmen, Hedel vanaf € 65
Wespennest bestrijden Waalwijk, Udenhout, Boxtel, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Heesch, Heusden, Zaltbommel € 75

Verder gelegen plaatsen kan allemaal, maar altijd in overleg.

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!