Hoe kun je zilvervisjes bestrijden?

Geschreven door: François van Iersel
Hoe kun je zilvervisjes bestrijden?

Niemand zit op ongedierte te wachten en dus zeker ook niet op zilvervisjes. Zilvervisjes kun je, als je er last van hebt, overal in huis aantreffen. Je treft ze hoofdzakelijk ’s avonds, ’s nachts en vroeg in de avond aan. Zilvervisje zijn lichtschuw en laten zich overdag nagenoeg niet zien.

Je ziet ze vooral in de badkamer, het toilet of in gootstenen. Je ziet ze vooral in ruimtes waar het altijd vochtig is zoals kelders, kruipruimtes en op plaatsen waar langdurige lekkages zijn. Zilvervisjes zijn moeilijk te bestrijden, maar het is wel mogelijk. Denk maar aan het reduceren van de luchtvochtigheid en het plaatsen lokdoosjes. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd nog kijken naar bedrijven die aan ongediertebestrijding doen.

Het is mogelijk om bij veel overlast van de visjes actie te ondernemen. Hiervoor kun je bellen naar een expert op het gebied van ongediertebestrijding, ook wel een verdelger genoemd. Deze verdelger komt je woning eerst inspecteren. Hier zal hij of zij kijken waar de zilvervisjes zich genesteld hebben, over hoeveel visjes het gaat en de bestrijder bedenkt een bestrijdings-tactiek. Na deze inventarisatie zal de verdelger zijn plan uitleggen. De duur van een bestrijdingsactie is verschillend.

Het is ook mogelijk om de zilvervisjes zelf te bestrijden. Hierbij kun je bijvoorbeeld je huis regelmatig laten luchten. Ook het verlagen van de luchtvochtigheid is mogelijk. Dit kun je doen door middel van apparaten die de luchtvochtigheid kunnen doen verlagen. Dit worden ook wel vochtvreters genoemd en deze kun je online of bij een speciaalzaak kopen.

Ter ongediertepreventie is het ook raadzaam om het vochtpercentage op koude, donkere plaatsen te verminderen. Ook kun je bij je buren informeren. Mogelijk hebben zij ook last van zilvervisjes. Je kunt mogelijk dan samen het probleem aanpakken.

Het aller belangrijkste in de strijdt tegen zilvervisjes in het verlagen van de relatieve luchtvochtigheid tot onder de 50%. De meest zilvervisjes zullen dat niet overleven.

Blijf je last houden van zilvervisjes dan kunt je François van Brabant Ongedierte Advies bellen. Hij adviseert om niet zelf te gaan sprayen. Hoe je het ook went of keert de spray is giftig en dus niet goed voor je gezondheid.

Brabant Ongedierte Bestrijding 06-19937873

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!