Hoe een kakkerlakkenplaag bestrijden?

Geschreven door: François van Iersel
Hoe een kakkerlakkenplaag bestrijden?

Als je te maken krijgt met een kakkerlakken plaag is dat vanzelfsprekend vervelend. De kans dat je te maken krijgt met een kakkerlakkenplaag is overigens niet groot, maar eenmaal je er last van hebt is het lastig om er ook weer vanaf te komen.

Soms hebben complete flatgebouwen last van een kakkerlakkenplaag. Kakkerlakken vermenigvuldigen zich razendsnel en vooral in flats kunnen ze zich eenvoudig verplaatsen door luchtkokers. Mogelijk dat ze doormarcheren naar nabij gelegen woningen. In rijtjeswoningen kunnen ze zich ook makkelijk verplaatsen. Dan gaan ze via leidingen van het ene huis naar het andere.

Kakkerlakken houden zich schuil op warme plaatsen in huis. Als je een ongediertebestrijder inschakelt kun je er vanuit gaan dat het probleem wordt opgelost, maar als het een compleet flatgebouw betreft waar de kakkerlakkenplaag huishoudt, dan moet de hele flat eigenlijk meewerken. Alleen dan kan het probleem worden opgelost.

Naast het spuiten van gif moet de woning goed worden schoongemaakt. Kakkerlakken laten overal in een woning sporen achter. Overal kunnen eitjes liggen en als die uitkomen, kan de plaag opnieuw beginnen. Alle keukenkastjes moeten worden uitgeruimd en als een ongediertebestrijder is langs geweest mogen mensen vaak een aantal uur niet in hun woning komen.

Als het overigens om een kakkerlakkenplaag gaat, is vooral de Duitse kakkerlak boosdoener. Ook de Oosterse variant is vaak veroorzaker. In Nederland zijn verschillende kakkerlaksoorten. Als je zelf te maken hebt met ongedierte, kun je eerst proberen om het zelf op te lossen, maar als dat geen soelaas biedt kun je het best een goede bestrijder inschakelen om het probleem te verhelpen.

Kakkerlakken bestrijden is een hardnekkige klus die soms helle gemakkelijk te doen is en soms wat langer kan duren. De bestrijding is afhankelijk van het soort gebouw en hoe het is gesitueerd.

Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie kan je helpen met advies. Bel direct de Ongedierte Advieslijn 06-19937873

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!