Geen garantie op zelf bestrijden wespennest

Geschreven door: François van Iersel
Geen garantie op zelf bestrijden wespennest

Geen garantie op zelf bestrijden wespennest. Ik wordt regelmatig gebeld door mensen die zelf een wespennest hebben willen bestrijden. Achteraf is het niet succesvol gebleken en word ik alsnog gebeld. Het wespennest is dan dicht geplakt, kapot getrokken of anderszins niet meer zoals het was.

Waarom geen garantie – zelf bestrijden wespennest

Als wij worden ingeschakeld nadat je eerst zelf bezig bent geweest wordt in veel gevallen de bestrijding lastiger en soms ook gevaarlijker. Ik kwam afgelopen week ergens en daar was een wespennest totaal vernield en lag over de plaats verspreidt. De koningin kun je niet meer vinden en in de praktijk gaan ze dan vaak op dezelfde plek een nieuw nest maken.

In een ander geval waren alle voegen dicht gestopt. Ik kan dan niet meer bepalen waar de invliegroute geweest is waardoor het nest direct goed raken vaak niet lukt.

wespennest dicht maken

Normale garantie

Normaal geef ik 100% garantie op het bestrijden van wespen. Als het dan een keer niet goed gaat dan kom ik graag terug om garantie te verlenen. Geen enkel probleem. In de praktijk blijkt dat bij een wespennest waaraan mensen eerst zelf zijn bezig geweest de kans van slagen vele malen kleiner is en dat er vaker terug gekomen moet worden. Wij kunnen helaas geen garantie geven op acties die door mensen op een verkeerde  wijze zijn uitgevoerd, waardoor onze actie mislukt.

Gevaren van zelf een wespennest bestrijden

Het kan soms goed gaan maar ik hoor maar al te vaak dat het fout gaat. Zelf een wespennest bestrijden kan gevaarlijke en vervelende situaties teweeg brengen. Enkele voorbeelden zijn :

* Je wordt meerdere keren gestoken, waardoor je naar de huisdokter of zelfs naar het ziekenhuis moet.
* Je krijgt veel wespen in huis, doordat je de in- en uitgang hebt dicht gemaakt.
* Je wordt gestoken in je slaap omdat de wespen op je slaapkamer binnen komen.
* Er wordt weer een nieuw nest gebouwd omdat de koningin nog leefde.
* Het duurt langer doordat je eigen actie niet goed is uitgevoerd.

Spuitbussen met spray voor zelf bestrijden wespennest

Bespaar jezelf de kosten met spuitbussen om zelf een wespennest te bestrijden. De spray is giftig en jij draagt geen masker. Daar gaat het al fout. Ik draag altijd een masker ook al komt er niets vrij. Persoonlijke bescherming is noodzakelijk bij het bestrijden van wespen. Je dient jezelf te beschermen tegen het inhaleren van de giftige stoffen en tegen wespensteken.

masker wespen bestrijden

Geen garantie zelf bestrijden wespennest

Dus als je een wespennest zelf gaat bestrijden in welke vorm dan ook en je schakel daarna alsnog Brabant Wespen Bestrijding in dan kan daar geen garantie op gegeven worden. Bedenk je goed dat als je wel zelf een bestrijding gaat doen dat je een masker van goede kwaliteit draagt en geen gewoon stofmasker want dat heeft geen functie. Draag ook beschermende kleding. Ik word soms gestoken door zelfs twee broeken heen.

Rvs wering gaas tegen wespen

Ik hoop echt dat je begrijpt dat zelf bestrijden van wespen gevaarlijk kan zijn. Je kunt een wespennest niet altijd voorkomen, maar in veel gevallen wel. Je kunt de open voegen in je spouwmuur dicht maken met RVS wering gaas. Dit gaas is eenvoudig op maat te maken, past altijd, is duurzaam en voorkomt wespen in je spouwmuur. RVS wering gaas is een goedkope manier en het plaatsen ervan is heel simpel. Dat kun je wel zelf doen. Zorg ervoor dat je een stevige ladder gebruikt of schakel Brabant Ongedierte Preventie in.

Wespennest – zelf bestrijden – laten bestrijden – dicht maken

 

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!