De strijd tegen kakkerlakken

Geschreven door: François van Iersel
De strijd tegen kakkerlakken

Dagelijks gaan vele ongediertebestrijders in Nederland de strijd aan met ongedierte. Vooral kakkerlakken blijken een groot probleem. Als je te maken hebt met kakkerlakken kun je het best op ongediertebestrijding zoeken en zo een bedrijf contacteren die de kakkerlakken kan bestrijden.

Kakkerlakken

Het aantal soorten kakkerlakken in Nederland is aanzienlijk toegenomen. In het verleden had je alleen de Duitse, Oosterse en de Amerikaanse kakkerlak, maar vandaag de dag zijn er veel meer soorten. Grote boosdoener is vooral de Duitse kakkerlak. Deze kakkerlak komt over de hele wereld voor. Voortplanting is voor deze kakkerlak geen enkel probleem. Binnen anderhalf jaar heeft een paartje 20.000 nakomelingen.

Ook het klimaat is voor kakkerlakken in Nederland een stuk aangenamer dan voorheen. In veel huizen heerst een sub-tropisch klimaat, waarin veel kakkerlakken zich prima thuis voelen. Vanaf de jaren tachtig is het aantal soorten sterk toegenomen. Dit is voornamelijk te danken aan het intensievere verkeer met landen waar ze veel voorkomen. Vroeger was het zo dat alle goederen per schip naar Nederland kwamen. De kakkerlakken kwamen geleidelijk in Nederland aan en in koude opslagplaatsen gingen ze snel dood. Vandaag de dag komen kakkerlakken per vliegtuig en komen ze via verwarmde opslagruimten in verwarmde huizen.

eipakket duitse kakkerlak

Een bevruchte wijfjeskakkerlak is vaak voldoende. In een eitjespakket legt een wijfjeskakkerlak dertig tot veertig  jongen die na uitkomen zich vrolijk verder vermeerderen. Een bevruchte kakkerlak kan in een koffer van een vakantieganger kruipen, maar ook in een nieuw bankstel of in voedsel zoals bami, meel en rijst. En als er in een bedrijf kakkerlakken zitten, komen ze via de jaszak bij werknemers thuis en via de verpakkingen van producten bij klanten. Kakkerlakken kunnen zich ook eenvoudig over een heel flatgebouw verspreiden.

Voor de bestrijding van kakkerlakken is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk om het probleem goed te kunnen aanpakken.

Heb je overlast van kakkerlakken neem dan direct contact op met Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie.

Bel François van Brabant Ongedierte Bestrijding 06-19937873

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!