De behandeling van een wespensteek

Geschreven door: François van Iersel
De behandeling van een wespensteek

Als je een wespensteek oploopt moet je hier meteen naar handelen. Je moet zeker weten dat de wesp verdwenen is, want de wesp kan nog steeds boos zijn en dus opnieuw toeslaan. Meerdere wespensteken ineens kunnen fataal zijn voor allergie gevoelige mensen. Er zijn verschillen dingen die je kan doen als je een wespensteek oploopt.

Verkoelen

Nadat je gecheckt hebt of de angel niet is achterbleven is het het belangrijkste is dat je de plek waar je gestoken bent door de wesp meteen verkoelt. Dit kan je doen door icepacks. Ook kan je een handdoek nat maken met koud water en op de plek leggen waar je gestoken bent. Dit is vooral handig als je gestoken bent op je arm of been zodat je de handdoek er omheen kan wikkelen en vastknopen.

Medicijnen

Lotion of crème tegen de jeuk helpt ook goed tegen een wespensteek. Het is namelijk belangrijk dat je niet gaat krabben. Als je bekend bent met je allergie kan je huisarts je adrenaline voorschrijven, zodat je jezelf onmiddelijk adrenaline kan toe dienen zodat je bloeddruk niet te ver zakt. Dit heet ook wel een EpiPen. Meer informatie vindt je op de site van epipen.nl en de Nederlandse Apotheken.

Huisarts bezoeken

Als de gestoken plek erg dik wordt kan je het beste naar de huisarts gaan. Als je in je mond of keel gestoken bent doordat de wesp bijvoorbeeld in je drinken zat, moet je altijd onmiddelijk naar de huisarts gaan zodat een fatale afloop voorkomen kan worden.

Ben je bang voor wespen en weet je niet zeker of je allergisch bent laat het dan onderzoeken door je huisarts middels een allergietest. Als je weet of je wel of niet allergisch bent dan ben je een stuk geruster.

Heb je een wespennest in de buurt bel dan direct naar Francois de wespenspecialist van Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie. Vandaag gebeld is vandaag geholpen. 06-19937873

Wespennest bestrijden Rosmalen vanaf     € 60
Wespennest bestrijden Den Bosch vanaf    € 65
Wespennest bestrijden Berlicum, Den Dungen, Vught, Vlijmen, Hedel vanaf € 65
Wespennest bestrijden Waalwijk, Udenhout, Boxtel, Schijndel, Heeswijk-Dinther, Heesch, Heusden, Zaltbommel € 75

Verder gelegen plaatsen kan allemaal, maar altijd in overleg.

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!