Bestrijden van ratten en muizen

Geschreven door: François van Iersel
Bestrijden van ratten en muizen

Ratten en muizen

Als overbrengers van allerlei ziekten zijn ratten en muizen terecht berucht. Ratten tieren welig in allerlei afvalstoffen. Ook muizen zijn voor veel mensen een probleem. Huismuizen en veldmuizen zijn als het ware verkleinde uitgaven van de bruine rat en de woelrat en veroorzaken overeenkomstige schade. Uitwerpselen van muizen en muizen dragen vele ziektekiemen bij zich. Muizen en ratten zijn incontinent en laten overal hun uitwerpselen achter.

Plaagdierbestrijders hebben de laatste jaren hun handen vol aan het bestrijden van muizen en ratten. Vooral gedurende het muizenseizoen is het een probleem. Deze gevreesde knaagdieren trekken vandaag de dag ook steeds vaker huizen binnen. Dat is vervelend en muizen richten hier ook schade aan. Denk maar een beknabbelde draden en ze gebruiken het huis als toilet. Je kunt in veel hoeken in het huis keuteltjes aantreffen.

Tijdens het muizenseizoen, wanneer het buiten kouder en natter wordt, gaan muizen op zoek naar gebouwen waar ze kunnen overnachten. Tijdens deze periode hebben veel bedrijven die aan plaagdierbeheersing doen het erg druk. Het zijn vooral oude huizen, denk bijvoorbeeld aan een oud studentenhuis, maar het kan ook een relatief nieuwe woning gaan.

Waar een pen past kunnen muizen doorheen

Een muis heeft maar een klein gaatje nodig om binnen te komen. Als het om ongediertepreventie gaat is het daarom eerst belangrijk om een woning ‘muisdicht’ te maken, maar vaak blijkt dat knap lastig.

Je kunt natuurlijk ook vallen kopen. Er zijn diverse vallen verkrijgbaar. Veel mensen vinden het echter zielig om dieren pijn te laten lijden. Hiervoor is wel een oplossing. Er zijn vandaag de dag zogenaamde klapvallen te koop. Op deze manier lijdt een dier niet onnodig pijn.

Brabant Ongedierte Bestrijding en Preventie kan je helpen met duurzaam advies en milieuvriendelijke methodes en toepassingen.

Bel de Brabant Ongedierte Advieslijn 06-19937873

 

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!