Bescherming tegen ongedierte voor grote vrijstaande huizen

Geschreven door: François van Iersel
Bescherming tegen ongedierte voor grote vrijstaande huizen

BOA preventie plan ongedierte muizen ratten wespen houtworm
BOA preventie plan ongedierte muizen ratten wespen houtworm

Grote vrijstaand huizen hebben vaak een verhoogd risico op overlast van ongedierte. Dit komt doordat deze woningen vaak in bosrijke of landelijk gelegen gebieden staan. Door de ligging zijn alle factoren aanwezig die nodig zijn om overlast van ongedierte te krijgen.

Waarom zijn bij grote luxe woningen alle factoren aanwezig ?

  • Voedsel genoeg in omgeving
  • Schuilgelegenheid aanwezig

In een bosrijke en landelijk gelegen omgeving zijn allerhande voedselbronnen aanwezig. Te denken valt aan bloemen, fruitbomen, noten bomen, uitwerpselen, kadavers, waterpartijen of in de buurt gelegen bedrijvigheid met afvalstromen.

De schuilgelegenheid waar ongedierte terecht kan is je woning, garage of bijgebouw. Er wordt mijn inziens geen of veelte weinig rekening gehouden met ongedierte. Let wel dat een muis door een opening kan van 5 millimeter, en dat wespen ook maar een kleine opening nodig hebben om ergens in je huis een wespennest te maken.

Ik pleit ervoor dat met duurzaam bouwen en verbouwen rekening wordt gehouden met indringend ongedierte. Tijdens de bouw van een woning is daar heel gemakkelijk rekening mee te houden zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn. De betrokken bouwvakkers zullen wat bewuster moeten gaan bouwen en wat meer op kleine details gaan letten. Dit geld ook voor verbouwingen.

Ik ben ervan overtuigd dat bewuster bouwen en verbouwen heel veel overlast van ongedierte kan voorkomen. Duurzaam bouwen is niet alleen letten op energiekosten, maar ook op overlast van ongedierte en de daarmee gepaard gaande bestrijdingsmiddelen.

Brabant Ongedierte Advies heeft een Plaagdierpreventieplan voor grote vrijstaande woonhuizen. Het BOA preventieplan. Het BOA preventieplan is een plan dat ervan uit gaat dat voorkomen beter is dan bestrijden. Hierbij wordt rekening gehouden met natuur en milieu.

De doelstelling van het BOA preventieplan is dat het gebruik van giftige pesticiden zoveel als mogelijk vermeden kan worden. Duurzaamheid en het milieu dragen wij hoog in het vaandel.

Hoe ziet een BOA preventieplan er uit ?

  1. Intakegesprek .
  2. Inspectie buiten en binnen.
  3. Risico analyse soorten ongedierte.
  4. Hoe zijn de ecologische omstandigheden.
  5. Nemen van preventieve maatregelen.
  6. Monitoring

Het BOA preventieplan wordt op maat gemaakt en zal naar gelang er behoefte naar is worden uitgevoerd. Er wordt geïnspecteerd op aanwezigheid van ongedierte, maar ook op mogelijke overlast van ander ongedierte.

Uit het BOA preventieplan zullen verbeter- en actiepunten komen. François van Brabant Ongedierte Advies kan je helpen de punten uit te voeren of uit te laten voeren.

Spreekt het BOA preventieplan je aan, neem dan direct op met François van Brabant Ongedierte Bestrijding 06-19937873

 

Hulp nodig?

Heb je een ongedierteprobleem met muizen, ratten, wespen of zilvervisjes waar je zelf écht niet uit komt? Neem dan contact op met Francois van Brabant Ongedierte Bestrijding. Francois helpt je graag dit probleem vakkundig op te lossen. Vandaag gebeld is vandaag geholpen!